Eveniment Știri

PF DANIEL, MESAJ DE ÎNCURAJARE A VACCINĂRII. Patriarhul a vorbit despre prezența numeroasă la Sfântul Mormânt, datorată vaccinării

sursa foto: basilica.ro

Patriarhul Daniel a vorbit, la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală, despre prezența numeroasă de la Ierusalim, la coborârea Sfintei Lumini, ca effect al vaccinării. Potrivit basilica.ro,dacă anul trecut au participat doar clericii, anul acesta, relaxarea a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populația Israelului , fiind un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor.

„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, s-au relaxat măsurile, sau restricțiile impuse anul trecut”, a remarcat Patriarhul României.

Prezența la Mormântul Sfânt este considerată și un semn încurajator pentru reluarea pelerinajelor. „Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor. Începând cu 23 mai, sperăm și noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferință pelerini vaccinați, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”. a spus Patriarhul.

„Pentru că această pandemie, această molimă universală, ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieții și al sănătății, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm și să le cultivăm”, a încheiat el.