Știri

Peste 50 de mii de femei din România, victime ale violenței domestice. Gabriela Firea, ministrul Familiei: „Condamn violența în toate formele ei!”

Potrivit unui rapot oficial al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în ultimele 4 luni, peste 13000 de elevi, studenți, medici, polițiști și asistenți sociali din România au făcut parte dintr-o campanie anti-discriminare și împotriva violenței domestice. Anul trecut, la nivel național, peste 50 de mii de femei au fost abuzate de soți. Din păcate, 69 dintre acestea și-au pierdut viața din cauza violențelor la care au fost supuse.

Campania Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și-a propus aplicarea măsurilor pentru combaterea și prevenirea violenței domestice așa cum au fost ele asumate de România în Convenția de la Istanbul. „Condamn violența, în toate formele ei! Violența domestică, actele de cruzime împotriva femeilor sau discriminarea trebuie prevenite și combătute. În ultimele patru luni, 13500 de elevi, studenți, medici, polițiști sau asistenți sociali au făcut parte dintr-o campanie serioasă anti-discriminare, în România!” a fost mesajul transmis de senatorul PSD Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Totodată, prin aceeași campanie, Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, și-a propus să schimbe perspectiva societății românești asupra femeilor de etnie romă.

Anul trecut, din nefericire, peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenței domestice. Din nefericire, 69 de femei și-au pierdut viața în urma agresiunilor.