Prescripţia electronică este un proiect de succes iar în cifre, la nivelul anului 2013, înseamnă 24 de milioane de reţete prescrise în acest mod, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr.Cristian Buşoi, preşedintele CNAS.
‘Prescripţia electronică înseamnă, în cifre, 24 de milioane de reţete prescrise în acest an, şi dacă mai adăugăm cele 6,5 milioane de prescripţii pentru anul 2012, după perioada în care a intrat în vigoare, avem peste 30 de milioane de prescripţii electronice, online şi offline, care înseamnă o generalizare de aproape sută la sută. Este o mică zonă care conform legii înseamnă date foarte confidenţiale şi care nu intră în acest sistem. Acest lucru înseamnă o mai mare coerenţă, o mai mare acurateţe a datelor pe care le avem, a consumului de medicamente, a medicilor prescriptori. Toate aceste lucruri sunt extrem de utile şi ne pot orienta în ceea ce priveşte deciziile strategice care se iau atât la nivelul CNAS cât şi la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al Guvernului”, a explicat Buşoi.
Referindu-la bolnavii oncologici preşedintele CNAS a spus că în 2012 au fost trataţi din fondurile CNAS 100.000 de pacienţi.
‘Sunt 5.262 de pacienţi, potrivit ultimei estimări, în tratament cu aprobare CNAS. Sunt pacienţi cu tratament care nu necesită nicio aprobare, o categorie de pacienţi primesc aprobare de la casele judeţene şi pentru tratamentele foarte scumpe aprobarea se acordă de Comisia constituită la nivel naţional. Pe lista de aşteptare sunt 1.200 de pacienţi, durata medie de aşteptare fiind de trei luni’ a adăugat spus peşedintele CNAS.