Eveniment Știri

Peste 140 de cabinete noi de vaccinare, deschise în toată țara. Vaccinul AstraZeneca, disponibil doar cu buletinul, fără programare (document)

144 de noi cabinete de vaccinare în care va fi folosit serul Pfizer BioNTech au fost deschise, de astăzi, în toată țara. De altfel, înscrierile pe lista de așteptare și programările în centrele noi se pot face de câteva zile pe platforma de vaccinare.

Cu noile cabinete, numărul de fluxuri de vaccinare la nivel național pentru vaccinarea cu serul Pfizer a ajuns la 948. Acestora li se vor adăuga, din data de 20 aprilie, încă 41 de noi cabinete.

Pe de altă parte, vaccinul AstraZeneca devine accesibil pentru orice persoană interesată să se imunizeze cu acest ser, fără să mai fie nevoie de o programare pe platformă.

Potrivit unei circulare transmisă direcțiilor de sănătate publică de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, în centrele în care se administrează vaccinul AstraZeneca se poate prezenta orice persoană interesată, indiferent dacă are sau nu programare.

Ca urmare a scăderii adresabilității populației pentru vaccinarea cu vaccinul Vaxzevria, produs de compania AstraZeneca, în vederea facilitării accesului la vaccinare a persoanelor care doresc acest lucru, vă informez că în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca în care nu există persoane programate se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară programarea prin platformă, respectându-se celelalte proceduri și instrucțiuni emise de CNCAV”, se arată în circulara CNCAV, care este semnată de coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.