Pastilă făcută din fecale liofilizate, pentru pacienții cu boli hepatice, în cadrul unui studiu clinic

În Marea Britanie a fost lansat un studiu clinic care testează eficacitatea transplanturilor de fecale pentru pacienții care suferă de boală hepatică avansată.

Studiul va testa dacă fecalele de la oameni sănătoși, care sunt liofilizate în capsule care pot fi ingerate, reduc probabilitatea ca pacienții cu ciroză să facă diverse infecții.

Ciroza este o afecțiune care apare atunci când ficatul este cicatrizat și deteriorat permanent. Cercetările sugerează că pacienții cu leziuni hepatice au niveluri mai mari de bacterii „rele” în intestin decât persoanele sănătoase, ceea ce înseamnă că sunt mai predispuși să ia infecții care sunt dificil de tratat cu antibiotice obișnuite.

Studiul va investiga dacă transplanul de fecale care conțin adesea așa-zișii microbi sau bacterii „bune” poate îmbunătăți sănătatea intestinelor pacienților cu ciroză.

Dr. Lindsey Edwards, lector la King’s College din Londra și unul dintre liderii studiului, a spus că speră că testele vor ajuta pacienții cu boli hepatice avansate să reducă nevoia de antibiotice în viitor.

„Există o nevoie urgentă și nesatisfăcută de a aborda infecțiile și rezistența la antimicrobiene în bolile hepatice cronice”, a spus ea.

„Dacă putem crește imunitatea pacienților cu ficat pentru a reduce infecțiile prin modificarea microbiomului, putem reduce nevoia de prescripție de antibiotice”.

Aproximativ 300 de persoane sunt de așteptat să ia parte la studiul care este finanțat de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire din Marea Britanie.

Pacienții vor fi alocați aleatoriu pentru a primi fie capsule de scaun liofilizate, fie un comprimat placebo, la fiecare trei luni timp de doi ani.

Un studiu anterior cu aproximativ 32 de persoane a constatat că transplantul de microbiotă fecală (FMT) a funcționat și este sigur.

Profesorul Debbie Shawcross, cercetătorul principal al studiului, i-a liniștit pe potențialii participanți spunând: capsulele nu au „nici un gust sau miros”, așa cum sugerează numele, și ar putea oferi o nouă speranță pentru pacienții cu ciroză „care nu mai au opțiuni de tratament”. Boala hepatică ucide în jur de 40 de persoane pe zi și este a treia cea mai mare cauză de deces prematur în rândul persoanelor în vârstă de muncă, potrivit British Liver Trust, care colaborează la studiu.

Sursa

Categorii: Breaking Medika, Studii/Cercetări
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea