Sănătatea în România Știri

Parlamentar PSD despre Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare: „Românii vor avea acces la servicii de sănătate de calitate”Deputatul PSD, Cristina Elena Dinu, a făcut declarații publice cu privire la adoptarea Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare, de către Ministerul Sănătății. Aceasta consideră faptul că acest demers îi va ajuta pe români să aibă acces la servicii medicale de calitate.

Deputatul Cristina Elena Dinu cosideră faptul că această strategie va fi benefică populației, întrucânt va permite accesul la prevenție și tratament. „ Iniţierea acestui program a fost strict necesară pe considerentul că bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare ameninţă în fiecare zi viaţa concetăţenilor noştri. Aplicarea cu celeritate şi rapiditate a Strategiei va avea drept efect eficientizarea activităţii de prevenţie şi tratament a acestor boli. În România, bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare reprezintă în prezent principalele cauze de deces şi dizabilitate. Pe fondul îmbătrânirii populaţiei şi a creşterii factorilor de risc comportamentali, se preconizează, din păcate, creşterea semnificativă a incidenţei acestor boli în următorul deceniu. Scopul dezvoltării şi adoptării SNBCC este de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei, prin implementarea unui plan comprehensiv de reformă în domeniul bolilor cardiovasculare şi cerebrovasculare, ce va fi parte a „Strategiei Naţionale de Sănătate 2022-2027”. a declarat parlamentarul PSD.

Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare se doreşte a fi un instrument-cheie pentru a impulsiona impactul luptei autorităţilor abilitate ale statului împotriva acestor boli. Ea a fost adoptată în urmă cu o săptămână la Cluj – Napoca. Proiectul este iniţiat sub egida Ministerului Sănătăţii, Academiei Române, Administraţiei Prezidenţiale şi a Parlamentului României