EXTERNE Știri

Pandemia, istorie contemporană. PRIMUL VACCIN anti-COVID administrat în SUA a devenit PIESĂ DE MUZEU! Unde va fi expus flaconul

sursa foto: americanhistory.si.edu

Recipientul din care a fost extrasă prima doză de vaccin anti-COVID ce a fost administrată, în decembrie anul trecut, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, a devenit, la propriu, piesă de muzeu. Flaconul va fi expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington, ca parte a unei colecții dedicată pandemiei de coronavirus.

Pe lângă flaconul vaccinului Pfizer vor fi expuse seringa cu care s-a administrat primul vaccin, adeverința de vaccinare a primei persoane din SUA care a fost imunizată, o infirmieră de la Spitalul Northwell din New York, precum și uniforma purtată de aceasta când a fost vaccinată.

Aceste obiecte devenite de acum istorice documentează nu doar progresele ştiinţifice remarcabile, ci reprezintă şi o speranţă pentru milioanele de persoane afectate de crizele în cascadă generate de pandemie“, a declarat Anthea Hartig, directoarea Muzeului Naţional de Istorie Americană din Washington.