ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

PANDEMIA ÎN CIFRE ZILNICE. Numărul deceselor și al pacienților la ATI crescut

Bilanțul ultimelor 24 de ore indică un număr crescut, în continuare, de infectări cu noul coronavirus. În urma a 21 571 de teste efectuate la nivel național, au fost înregistrate 7.096 cazuri noi de persoane infectate. Continuă să fie crescut numărul deceselor. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat  113 decese (77 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba,  Arad, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Vaslui. Printre cei deceați este și un copil din categoria 0-9  ani. 106 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,  6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.996. Dintre acestea, 1.169 sunt internate la ATI. 

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori calculat de direcțiile de sănătate publică, acesta este reflectat de graficul de mai jos:

etichete