Pacient360, o publicaţie pentru publicul larg

Publicaţia premium anuală Pacient360 a fost lansată luni pe piaţa din România şi se adresează publicului larg, tuturor celor care caută o sursă de informare complexă, un îndreptar pentru a se descurca cu uşurinţă în sistemul medical românesc, potrivit unui comunicat al editorilor.

Lansat sub sloganul ‘Perspectiva globală asupra sănătăţii’, noul proiect Pacient360 aduce un conţinut editorial original, articole medicale relevante şi interviuri de real interes pentru pacientul român, se arată în comunicat.

Ghidul Pacient360 este dedicat în egală măsura asociaţiilor de pacienţi din România care pot găsi în paginile special create suportul informaţional pentru soluţii de colaborare şi asociere, precum şi reprezentanţilor pieţei farmaceutice, care pot considera proaspăta publicaţie un instrument de înţelegere şi comunicare cu pacientul.

Cadrele medicale reprezintă o categorie specială de public, în paginile Ghidului medicii şi profesioniştii din sănătate având posibilitatea de a descoperi asociaţiile de pacienţi relevante pentru a le recomanda pacienţilor care suferă de anumite afecţiuni să se înscrie în asociaţiile de pacienţi.

Pacient360 este sprijinit de personalităţi marcante ale medicinei române, în paginile Ghidului fiind publicate interviuri cu: prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, prof. Gheorghe Mencinicopschi, prof. dr. Mihai Voiculescu, conf. dr. Monica Dragomir, prof. dr. Ruxandra Ionescu, prof. dr. Vasile Astărăstoae, dr. Raed Arafat, prof. dr. Monica Pop, prof. dr. Mihai Jianu etc.

Unul dintre capitole, actuale şi deosebit de utile, este cel care aduce în prim-plan informaţii despre sistemul sanitar.

Răsfoind Ghidul cititorii pot afla despre noua lege a sănătăţii, despre cum rezistenţa la schimbare reprezintă o piedică în modernizarea sistemului românesc, într-un interviu acordat publicaţiei de Ioana Bianchi, consilier al ministrului Sănătăţii.

Făcând referire tot la noua lege a sănătăţii, prof. dr. Vasile Astărăstoae declară că se impun anumite modificări în sistemul de sănătate actual, iar pilonii cei mai importanţi în construcţia unui sistem sanitar coerent trebuie să fie pacientul şi relaţia directă şi nemijlocită medic-pacient.

Tot din capitolul despre sistemul sanitar cei interesaţi pot afla informaţii despre gestionarea urgenţelor medicale la nivel naţional prin telemedicină de la dr. Raed Arafat şi despre problemele cu care se confruntă spitalele de urgenţă de la prof. dr. Mircea Beuran.

Cei interesaţi mai pot afla despre relaţia pacient-farmacist şi despre ce trebuie să ştie un pacient înainte de a intra într-o farmacie. Tot în acest capitol avocaţii aduc informaţii preţioase despre malpraxis, noul card de sănătate, procedura-cadru de evaluare a persoanelor cu handicap, coplata ca formă de cointeresare cu efecte multiple.

Un capitol integrat nou în ediţia 2013 este ‘Medicul Casei’, cu informaţii despre ABC-ul alimentaţiei cu adevărat sănătoase, controalele periodice care pot salva viaţa, homeopatie, gemoterapie şi uleiuri esenţiale, despre rolul esenţial al medicului de familie în depistarea la timp şi prevenţia bolilor grave, despre bătrâneţe şi mecanismele puţin descifrate ale îmbătrânirii.

Pacient360 este editat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA.

Ghidul Pacient360 se găseşte de luni la punctele de difuzare a presei din toată ţara la preţul de 18 lei.

Categorii: Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea