Sănătatea în România Sfatul specialistului Stil de viață Știri

OZONUL ȘI ACNEEA. Ozonoterapia și produsele topice pot avea efecte într-un timp scurt

Ozonoterapia este o procedură medicală prin care este introdus în organism un amestec de ozon și oxigen. Beneficiile acestei terapii sunt multiple, având rol chiar și în cosmetică.

Problemele legate de acnee pot fi rezolvate prin intermediul ozonoterapei, explică specialiștii care utilizează această procedură medicală. „Pentru acnee putem folosi ozonoterapia sau preparate topice. Avem săpun cu ozon, avem uleiuri ozonate, avem creme ozonate, care au un efect foarte bun. Scad inflamația prin administrarea locală, dacă există diverși agenți patogeni, aceștia sunt anihilați prin administrarea ozonului. Din administrarea sistemică obținem un reglaj hormonal și, dacă venim cu o serie de recomandări nutriționale și de igienă, atunci foloasele sunt bune” a explicat dr. Mihai Băican, specialist în ozonoterapie, în direct la Medika TV.

Modalitatea prin care se introduce în organism amestecul de ozon și oxigen este diferită și se adaptează în funcție de decizia pacientului sau de afecțiunea pentru care acesta apelează la această tehnică medicală. „Ozonoterapia înseamnă administrarea unei combinații de oxigen și ozon în diverse moduri. Poate fi administrare sistemică, generală, care se face prin intermediul autohemoterapiei sau a insuflațiilor intra-rectale. Poate să fie administrare locală, prin injectare simplă subcutanată sau la nivelul articulației. Autohemoterapia presupune o puncție venoasă, prin care se extrag 150 de ml de sânge, care, într-un kit special, se amestecă cu ozon și oxigen, apoi se reintroduce în corp.” a mai spus dr. Mihai Băican, la Medika TV.