Sănătatea în România Știri

Opiniile parlamentarilor PSD despre aprobarea Planului Național pentru Combaterea Cancerului

Camera Deputaților a aprobat recent, la nouă luni de la lansarea oficială, Planul Național pentru Combaterea Cancerului. Planul își propune să crească acțiunile de prevenire a îmbolnăvirilor și să ofere pacienților cele mai invoative metode de tratament.

Parlamentarii PSD au postat pe rețelele de socializare mesaje de încurajare a acestei inițiative. „ Prezentul proiect de lege aduce informare, încearcă să ajute populația să evite ceea ce poate fi evitat și aici vorbim despre cel puțin 30% din cazurile de cancer, încearcă să aducă în față identificarea precoce a cazurilor și atunci vindecarea, aduce diagnostic de precizie, tratament și o schimbare de paradigmă a medicinii personalizate, care poate transforma chiar și cazuri avansate în boală cronică, aduce demnitate celor care din nefericire ajung într-o situație disperată, ia în considerare psihologia oncologică, onco-nutriția, cercetarea și centrele specializate” susține deputatul social-democrat Adrian Alda.

Totodată, deputatul Viorica Sandu, reprezentantul social-democrat al gălățenilor în Parlamentul României, a precizat într-un mesaj postat pe rețelele de socializare faptul că Organizația Femeilor Social Demicrate din Galați a organizat evenimente publice prin care a fost salutată decizia luată de Camera Deputaților.

La Galați, Organizația Femeilor Social Democrate a organizat evenimente și acțiuni de informare a populației, la care au fost invitate cadre medicale, farmaciști, psihologi care au explicat impactul descoperirii acestei afecțiuni, necesitatea suportului moral și emoțional al familiei și celor apropiați, însă cel mai mult s-a discutat de importanța PREVENȚIEI” a subliniat deputatul PSD Sandu Viorica.