EXTERNE Sfatul specialistului Știri

OMS avertizează: vor apărea tot mai multe variante ale virusului din cauza relaxărilor

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la tendința multor state de a adopta măsuri de relaxare. Experții OMS consideră că prin măsurile de relaxare se vor produce mai multe mutații ale SARS-CoV-2, iar răspândirea lor va fi mult mai rapidă.

În cadrul unei conferințe de presă, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a lansat un avertisment către statele care adoptă măsuri de relaxare. „Sunt de așteptat să apară și să fie raportate noi variante ale coronavirusului. Iar asta din cauza faptului că virusul se poate răspândi cu ușurință. Transmitere redusă înseamnă mai puține variante”.

Mai mult, oficialul OMS a confirmat că varianta Delta este cea mai contagioasă de până acum, fiind identificată în 85 de state. Ceea ce se știe până în prezent este ca cei expuși în fața variantei Delta a coronavirusului sunt oamenii nevaccinați. Datele arată că la nivel mondial s-au administrat până în prezent peste 2 miliarde de doze de vaccin, însă doar 782 de milioane de persoane au primit ambele doze.