Acumularea de kilograme reprezintă o problemă care, odată scăpată de sub control, va genera numeroase dezechilibre în organism. De aceea, diagnosticarea corectă a obezității îi va ajuta pe pacienți să prevină alte afecțiuni.
Obezitatea nu se rezumă doar la acumularea de kilograme în exces, această afecțiune fiind responsabilă de crearea unor dezechilibre în organism.
„Obezitatea înseamnă o creștere în greutate, cât de mult înseamnă acest lucru? El se definește în raport cu starea de sănătate a fiecărui individ. Atunci când această creștere în greutate este mai mare decât o stare de sănătate normale, atunci definim obezitatea. Acumularea de kilograme este nelimitată, să nu ne gândim că lucrurile se pot opri undeva” a declarat la Medika TV, dr. Octavian Arnăutu, medic primar chirurgie generală, Ponderas Academic Hospital parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.
Diagnosticarea corectă a obezității se face în urma calculării Indicelui de Masă Corporală (IMC), a cărui valoare va ghida medicul către acest diagnostic.
„Diagnosticul de obezitate se pune în urma calculării indicelui de masă corporală. Este cea mai la îndemână metodă de diagnostic, folosită în toate centrele care tratează obezitatea” a explicat dr. Octavian Arnăutu.
Pe lângă valorile Indicelui de Masă Corporală, diagnosticul de obezitate se pune luând în calcul și alte elemente.
„Există și alți parametrii, legați de măsurătorile corporale, de investigații care se fac pentru a determină distribuția excesului ponderal și a grăsimii în organism” a mai spus dr. Octavian Arnăutu.
Obezitatea este o boală greu de învins așa că, dacă doriți să câștigați în lupta cu greutatea, apelați cu încredere la specialiștii Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei Regina Maria.