EXTERNE Știri

O țară din Uniunea Europeană a început vaccinarea anti-COVID cu vaccinul rusesc! Celelalte țări din UE rămân cu trei vaccinuri

Trei vaccinuri au fost aprobate până acum de Uniunea Europeană și sunt folosite în campaniile de imunizare anti-COVID de toate statele membre, inclusiv România. Este vorba despre vaccinurile de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Ungaria, în schimb, are, de ieri, încă un vaccin pe care îl folosește în campania de imunizare. Este vorba despre vaccinul rusesc Sputnik V, care a primit aprobarea Agenției Ungare a Medicamentului pentru a fi folosit. Ungaria folosește, de asemenea, și vaccinul Sinopharm, produs de chinezi.

Ungaria a încheiat un contract pentru achiziția unui număr de două milioane de doze din vaccinul Sputnik V, cu care vor fi imunizate un milion de persoane. De asemenea, Ungaria a achiziționat și 500.000 de doze din vaccinul chinezesc.

Vaccinul rusesc urmează să fie analizat și de Agenția Europeană a Medicamentului. Se așteaptă ca Sputnik V să obțină aprobarea de a fi folosit în toate statele membre până la sfârșitul lunii martie.

Recent, un studiu publicat în prestigioasa medicală The Lancet a arătat că Sputnik V are o eficiență de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19.