EXTERNE Știri

O nouă variantă de coronavirus, identificată în Israel. Ce se întâmplă în țara cu cea mai avansată campanie de vaccinare

O nouă tulpină a coronavirusului a fost identificată în Israel, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății din această țară. Totuși, au precizat oficialii israelieni, vaccinul Pfizer, principalul ser folosit în campania de imunizare, pare să fie eficient împotriva acestei tulpini noi.

Potrivit Reuters, până acum nu există dovezi că noua variantă ar fi cauzat infecții pe scară largă sau morbiditate severă. Tocmai de aceea, oficialii israelieni sunt optimiști și spun că această tulpină nouă identificată pare a fi limitată și poate dispărea complet.

În contextul noii tulpini identificate, Israelul își propune accelerarea campaniei de vaccinare,m care și așa este cea mai avansată din lume.

Până acum, peste jumătate din populația Israelului, de nouă milioane, a primit ambele doze de vaccin Pfizer. Ratele de infectare au scăzut constant, iar economia Israelului s-a redeschis în mare măsură.