Sănătatea în România Știri

O nouă Unitate de Primiri Urgențe la Timișoara. Șeful DSU, Raed Arafat, prezent la inaugurare

La Timișoara a avut loc inaugurarea noii Unități de Primiri Urgențe, mai exact extinderea și modernizarea acesteia, moment la care a participat și șeful DSU, dr. Raed Arafat.

Noua Unitate de Primiri Urgențe, un proiect implementat integral de Consiliul Județean Timiș este o secție medicală extinsă, modernă, echipată cu aparatură performantă, pregătită pentru a oferi tuturor cetățenilor servicii medicale de urgență performante, de calitate, adaptate nevoilor lor.

Şeful DSU, dr Raed Arafat a vorbit despre necesitatea realizării acestui proiect menit în a crește și consolida performanța sistemului integrat de urgență care are rolul de a salva vieți, subliniind importanța acestei investiții ca o etapă de tranziţie către viitoarea Unitate de Primiri Urgențe care se va construi la Spitalul Judeţean, printr-un proiect cu Banca Mondială.

În ultima perioadă, vedem o evoluţie a unităților de primiri urgenţe, o implicare din partea mai multor consilii judeţene, iar Timişoara a arătat din nou implicare în extinderea UPU. Chiar dacă va fi o nouă unitate peste patru ani, această nouă extindere va permite condiţii mai umane, mai civilizate pentru cetăţeni, dar şi pentru colegii care lucrează în această unitate. Este un pas extrem de important şi cred că va fi o tranziţie pană se va termina unitatea nouă, care va avea spaţii şi mai mari. Acolo vorbim de peste 2.000 mp, care va însemna o transformare radicală a asistenţei medicale de urgenţă a cetăţenilor”, a afirmat dr. Raed Arafat.