EXTERNE Știri

O nouă pandemie amenință lumea! Mesajul Crucii Roșii Internaționale pentru toate guvernele lumii

Avertisment serios lansat de Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, care spune că lumea se confruntă deja cu o a doua pandemie, mai gravă decât cea de COVID-19: cea legată de fenomenul de “fake news” legat de vaccinurile anti-Covid 19.

Potrivit Yahoo News, este foarte important ca guvernele din întreaga lume să instaureze în comunități încrederea în vaccinare.

Rocca a citat un studiu al Universității Johns Hopkins, realizat în 67 de țări, care a dezvăluit că rata de acceptare a vaccinului s-a redus semnificativ în majoritatea țărilor în iulie până în octombrie.

“Pentru a învinge această pandemie, trebuie să învingem și pandemia de neîncredere”, a declarat Francecsco Rocca, care a precizat că lipsa încrederii “nu este nicidecum un fenomen occidental”. Acesta a explicat că studiile făcute de Crucea Roșie în ultimele luni în opt țări africane au arătat un declin constant în ceea ce privește percepția riscului legat de infectarea cu noul coronavirus.

“În numeroase țări africane, am văzut că majoritatea oamenilor sunt sceptici când vine vorba de vaccinuri, existând ideea larg răspândită că străinii folosesc Africa pentru a efectua teste”, a spus președintele Crucii Roșii Internaționale.

Credem că eforturile masive și coordonate de care va fi nevoie pentru a oferi vaccinul anti-Covid într-un mod echitabil trebuie să fie însoțite de eforturi la fel de mari pentru a construi și menține încrederea”, a mai spus Francesco Rocca.