Sfatul specialistului Știri

Numărul accidentelor casnice în care sunt implicați copiii a crescut cu 30% de la începutul stării de urgență

Mergeți cu copiii la spital, fără să vă fie teamă de coronavirus, mai ales dacă au suferit diferite traumatisme!

Este avertismentul lansat de cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, la Medika TV, care spune că mulți părinți aleg să-i trateze acasă pe cei mici, expunându-i astfel la riscul de a dezvolta complicații.

Potrivit specialistului pediatru, de la începutul stării de urgență, când regulile de distanțare socială impuse i-au ținut pe copii în casă, numărul celor care au ajuns la spital cu traumatisme diverse a crescut cu o treime în comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Explicația e că aceștia sunt mai neliniștiți ca de obicei și, în consecință, mai expuși accidentelor casnice. Dr. Mihai Craiu spune că traumatismele de orice fel trebuie evaluate de un medic, mai ales atunci când este vorba despre copiii mici.

“Duceţi copiii la spital dacă au probleme medicale, fără să vă temeţi de coronavirus. Urgențele medicale sunt la fel ca înainte de COVID-19, iar dac[ nu sunt evaluate corespunzător de medicul pediatru pot reprezenta un risc pentru copil. Un traumatism trebuie evaluat, la fel cum și afecțiunile enterale, ca vărsăturile și diareea, ce pot duce la deshidratare, trebuie evaluate și tratate corespunzător”, a declarat pediatrul Mihai Craiu.