ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Număr constant de infectări, la un număr mai mic de teste prelucrate. Nici un deces în ultimele 24 de ore

Raportarea de duminică anunță 152 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, cifră comparabilă cu cele înregistrate în ultimele zile. Totuși, în condițiile în care numărul testelor este mai mic- 21.899 teste RT-PCR și antigenice rapide- cifrele indică o creștere a ratei de pozitivare. Cele mai multe infectări au fost înregistrate în București, Constanța și Ilfov:

Îmbucurător este că, în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces. În schimb, au fost raportate cinci decese (trei bărbați și două femei) din perioada anterioară. Dintre acestea, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 411. Dintre acestea, 59 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 1.049 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 526 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.575 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 76 de persoane.