Sănătatea în România Știri

Noi transporturi de vaccinuri au ajuns în țară. Câte doze au venit de la Pfizer și de la Moderna

foto: RO Vaccinare

În această dimineață a ajuns în țară un nou transport de vaccinuri de la Pfizer & BioNTech. Numărul dozelor aduse în țară pe cale aeriană se ridică la 163.800, acestea fiind distribuite centrelor regionale de distribuție din țară.

“În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, a transmis CNCAV.

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 precizează că platforma de programare se actualizează pe măsură ce în țară vin noi vaccinuri.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă. În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat că va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, mai arată CNCAV.

De altfel, în ultimele zile a ajuns în țară și o nouă tranșă de vaccinuri Moderna, a doua. 21.600 doze de vaccin Moderna au ajuns, în week-end, în România.

Azi e prima zi în care sunt folosite vaccinurile Moderna în țara noastră, pentru persoanele programate pentru doza inițială.

Potrivit unei dispoziții a CNCAV de săptămâna trecută, în zilele de 1 și 2 februarie și, ulterior, din 7 februarie, vor fi folosite vaccinurile Moderna.