Sănătatea în România Știri

NOI MĂSURI DE RESTRICȚIE ÎN BUCUREȘTI. Restaurantele și barurile se închid. Ce se întâmplă cu școlile

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat noi măsuri de protecție sanitară după creșterea ratei de incidență și intrarea Capitalei în scenariul roșu. Astfel, din această noapte, teatrele, cinematografele, cafenelele, cluburile, restaurantele și barurile se închid.

În ceea ce privește activitatea unităților de învățământ din Capitală, reprezentanții Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență au dispus ca prezența fizică să fie aprobată doar pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. De asemenea, elevii din clasele a VII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în clasele terminale.

Elevii din celelalte clase și ani de studiu vor frecventa cursurile în sistem online. De asemenea, este permisă organizarea cu prezență fizică a elevilor pentru participarea la examenele naționale, simulări ale examenelor sau orele remediale. În București, rata de incidență în ultimele 14 zile a depășit valoarea de 3,05/1000 de locuitori.

.