Sănătatea în România Știri

Noi decizii privind vaccinarea anti-COVID-19 în România. Ministerele care vor coordona campania de imunizare a populației

Managementul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 va fi transferat către Ministerele Sănătății, Apărării Naționale și Afacerilor Interne. Perioada de tranziție urmează să se încheie încâteva săptămâni.

Anunțul privind transferul coordonării activităților de imunizare anti-SARS-CoV-2 a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Acesta a declarat pentru Agerpres că: „activitatea de vaccinare nu se opreşte, acesta este lucrul cel mai important şi va fi transferată la nivel de management către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată în aceleaşi condiţii de siguranţă şi de acces rapid şi simplu la medicii de familie pentru toţi cei care vor dori să se vaccineze” .

În urma acestui transfer, vaccinarea anti-COVID-19 va deveni una obișnuită, similară Programului național de imunizare desfășurat de Ministerul Sănătății.