Buna funcționare a creierului depinde de cât de puternice sunt conexiunile dintre neuroni, denumite și conexiuni neuronale. Tot mai multe studii apărute în acest domeniu au dus la apariția unor terapii prin care putem stimula conexiunile neuronale.
„Conexiunile neuronale pot fi stimulate prin terapii regenerative pe care le utilizăm, precum terapia de stimulare magnetică transcraniană sau alte tipuri de stimulare electrică, care aplicate la nivelul cortexului cerebral prin diferite dispozitive, descarcă niște micro curenți care modifică procesul la nivelul membranelor neuronale, astfel încât se transmit impulsuri noi de la un neuron la altul și refac circuitele neuronale” susține dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontologie.
Totodată, conexiunile neuronale pot fi stimulate chiar de noi înșine prin activitățile pe care le desfășurăm în viața de zi cu zi.
„Putem să facem noi înșine asta prin activități intelectuale, precum cititul, sau prin hobby-uri ușoare precum grădinăritul, pictat, învățarea unei limbi străine. Toate aceste activități care ne stimulează cognitiv” mai spune dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontologie.