Ingredient de bază al bucătăriei mediteraneene, rucola a devenit populară în mai toate colțurile lumii datorită gustului delicios, dar și a proprietăților pe care le are. Rucola conține vitamine, minerale și antioxidanți de care corpul are nevoie pentru a fi sănătos.
Rucola conține vitamine precum vitamina A, C și K, precum și magneziu. Studiile au arătat că rucola are multiple beneficii pentru sănătatea organismului.
Beneficiile pe care le are rucola
Datorită conținutului de vintamina K și antioxidanților, rucola poate preveni bolile cardiovasculare. De asemenea, joacă un rol important în reglarea coagulării sângelui, prevenind formarea cheagurilor de sânge și a plăcilor de aterom.
De asemenea, rucola poate îmbunătăți digestia pentru că are un conținut ridicat de fibre, ce ajută la facilitarea tranzitului intestinal. Clorofila din rucola poate ajuta organismul să se detoxifice.
Mai mult, rucola poate menține sănătatea pielii, a oaselor și a ochilor, stimulând totodată și buna funcționare a sistemului imunitar.