EXTERNE Sănătatea în România Știri

MUTAREA SURPRIZĂ A OMS: Oamenii sănătoși nu ar trebui să poarte mască decât în anumite condiții!

Masca de protecție a devenit simbolul pandemiei. Guvernele din toată lumea, la recomandarea oficialilor din sănătate, au recomandat populației să respecte măsurile de igienă și să poarte mască de protecție. Masca a devenit o obișnuință pentru toată lumea, în toate colțurile planetei.

Inclusiv în România purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, iar în perioada de vârf a epidemiei a fost obligatorie și în exterior, în mai multe județe ale țării.

Organizația Mondială a Sănătății vine acum și răstoarnă ceea ce deja devenise o obișnuință peste tot.

Potrivit New York Post, Organizația Mondială a Sănătății recomandă persoanelor sănătoase, inclusiv celor care nu prezintă simptome COVID-19, să poarte măști doar atunci când au grijă de cineva infectat cu noul coronavirus, un contrast accentuat de sfaturile date de oficialii americani de sănătate publică care recomandă tuturor să poarte o mască în public.

Dacă nu aveți simptome [respiratorii] cum ar fi febră, tuse sau nas care curge, nu trebuie să purtați o mască”, a spus dr. April Baller, specialist în sănătate publică al OMS.

De altfel, recomandarea se regăsește și pe site-ul OMS. Baller a menționat că măștile pot oferi oamenilor o „falsă senzație de protecție” și a remarcat că persoanele bolnave ar trebui să poarte una pentru a preveni transmiterea virusului către alții.