BREAKING MEDIKA Exclusiv

(VIDEO) Mor pacienți non-COVID-19! Drama prin care trece Vasile Barbu, președintele asociației pacienților, a pornit revolta românilor

Drama prin care trece, zilele acestea, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților din România, Vasile Barbu, necunoscută publicului larg, are legătură cu criza COVID-19 care a blocat accesul bolnavilor la consultații de specialitate și la intervenții chirurgicale. Despre victimele colaterale ale crizei coronavirusului, generate de măsurile care au restricționat accesul pacienților cu boli cronice sau acute, la servicii medicale, medikatv.ro a scris AICI.

Într-o intervenție telefonică la Medika TV, zilele trecute, Vasile Barbu a mărturisit în direct că are 3 stenturi și că ar fi trebuit să beneficieze de montarea unui al patrulea, intervenție chirurgicală care nu a mai putut fi realizată. Amânarea acesteia i-a afectat starea de sănătate și pune în pericol însăși viața. Dialogul în direct cu Vasile Barbu a fost unul emoționant, insuficiența cardiacă fiind vizibilă și din tonul vocii și respirația dificilă avută pe parcursul intervenției telefonice. ”Trebuia să îmi pun un stent, fusesem investigat, era necesar să beneficiez de implantarea unui stent cardiac și am ajuns la peste 70 la sută grad de stenoză a coronarei, după spusele medicilor, astfel că și acum abia vorbesc, obosesc foarte repede. Nu se poate pentru că spitalul este blocat, nu poate funcționa doar pentru mine sau alte câteva cazuri, chirurgul are nevoie și de ceilalți specialiști. Toate echipele medicale au fost destructurate. ” a explicat Vasile Barbu la Medika TV.

Președintele ANPP a primit sprijinul prof.dr. Monica Pop căreia i-a povestit calvarul prin care trec numeroși pacienți cronici, în această perioadă, și care s-a alăturat demersurilor pentru ca situația să devină cunoscută și să fie urgentate măsurile care să asigure accesul bolnavilor la servicii medicale.

Vasile Barbu a anunțat că pregătește o plângere penală care va fi făcută la Parchetul General în numele și pentru pacienții car și-au pierdut viața, în timpul crizei COVID-19, din cauza faptului că nu au putut ajunge în fața unui medic specialist, la spital sau în policlinici.