Sănătatea în România Știri

Moment emoționant! Cea mai vârstnică pacientă vindecată de COVID-19 la Timișoara, externată în aplauzele personalului medical (VIDEO)

Au fost momente emoționante la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unde o pacientă de 95 de ani, vindecată de COVID-19, a fost externată după 10 zile de stat în spital.

În ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate inerente acesteia, pacienta a răspuns foarte bine la tratament. Cazul său a impresionat personalul medical, mai ales că aceasta este, potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, cel mai în vârstă pacient tratat în unitatea sanitară de la începutul pandemiei.

Bunicuța, așa cum era alintată de cadrele medicale, a avut mai multe probleme respiratorii la internare, din cauza infecției cu noul coronavirus, dar medicii și asistentele Secției de Boli Infecțioase II, sub supravegherea cărora s-a aflat pacienta, au reușit să o vindece. La plecare i-au făcut o surpriză. Au așteptat-o la ieșirea din unitatea sanitară și au aplaudat-o. Bunicuța a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și transportată acasă”, transmit reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

Printre cei care au aplaudat-o pe bunicuță la plecare  s-a aflat și cunoscutul medic Virgil Musta, care i-a adresat și câteva urări.

Tanti, multă sănătate și să aveți grijă de dvs, bine?”,  i-a spus dr. Musta pacientei la externare.