Ministrul Sănătății: ”Sperăm la relaxare, dar nu e cazul de mai mult”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, într-un interviu pentru postul de radio Focus Fm regional că putem spera la relaxarea măsurilor luate în lupta cu coronavirusul, dar nu e momentul acum să renunțăm și nici măcar să reducem aceste măsuri.

Sperăm, dar nu e cazul. Înca avem focare în activitate, încă avem focare inițiate în urmă cu puțin timp, încă avem focare în rândul corpului medical. De pildă, la un centru social din localitatea Sasca, județul Suceava, avem 245 de confirmări dintr-un total de 386.  Nu ne gândim la relaxare. Putem însă spera”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că în continuare românii trebuie să fie precauți, pentru că greul nu a trecut. România nu a atins încă vârful pandemiei.

Avem o perioadă de 7-10 zile, de azi, în care putem evalua situația, nr. de cazuri de la zi la zi, nr. de decese, să vedem când  am atins acel vârf al curbei, apoi vom avea o perioadă de 2 săptămâni în care o să vedem scăderea numărului de cazuri, de decese. Suntem totuși în stare de urgență, speram la relaxare, dar nu ne gândim la mai mult de atât, trebuie să fim în continuare precauți”, a declarat ministrul Sănătății pentru Focus Fm regional.

În ceea ce privește situația relatată de ministrul Sănătății, cu privire la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din judeţul Suceava, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți la prânz că în acest azil din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi, din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.


În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:

  1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
  2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
  3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
  4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
  5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
  6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.
Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes