ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, DESPRE CIFRA ZILEI: 124 DE CAZURI NOI ÎN 24 DE ORE. La ce să ne așteptăm

România a înregistrat duminică cel mai mic număr de îmbolnăviri de coronavirus, din ultimele luni: 124 de cazuri de COVID-19. O altă veste îmbucurătoare este legată de numărul în scădere al pacienților de la Terapie Intensivă-160. Toate acestea ne fac să tragem concluzia că România se află pe o pantă descendentă în criza coronavirusului.

Într-o intervenție la Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică faptul că de la 15 iunie, românii se pot aștepta la noi măsuri de relaxare.

“Este cel mai mic număr de cazuri noi în 24 de ore, de la începutul pandemiei. Avem şi cel mai mic număr de cazuri în Terapie Intensivă, 160. Asta ne certifică faptul că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o. (..) Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică şi această evaluare având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de măsuri de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru. 

Pe de altă parte, ministrul Sănătății s-a referit la câteva spitale, fără a da exemple concrete, unde ar trebui intervenit asupra managementului:  “Sunt situații unde ar trebui intervenit la nivel de management, suntem deocamdată în discuţii cu aceste cazuri particulare, sperăm să rezolvăm în acest fel. (…) Vreau să am discuţii să ajungem la o înţelegere strict profesională, dincolo de alte criterii”.