Sănătatea în România Știri

Ministrul Ioana Mihăilă, îngrijorată de scăderea tendinței de vaccinare anti-COVID. Se caută soluții pentru creșterea ratei de imunizare

Autoritățile se declară îngrijorate din cauza tendinței tot mai scăzute de vaccinare a populației din ultima vreme. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit, în acest context, despre strategia de a da un imbold populației nehotărâte să ia decizia cea mai bună.

 „Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populaţiei care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape şi foarte uşor disponibil”, a declarat ministrul Sănătăţii la B1 TV.

Autoritățile mizează și pe puterea exemplului venit din rândul apropiaților, care îi pot convinge pe cei nehotărâți să ia decizia de a vaccina.

Probabil că mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a ţării accesul la vaccin există şi el este destul de facil. Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina. Probabil că pe măsură ce văd că vecinul sau alt membru al familiei este vaccinat şi lucrurile au decurs bine şi încrederea în vaccin va creşte, dar acum începe de fapt maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea”, a mai spus ministrul Sănătății.