Sănătatea în România Știri

Ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit cu directorul Direcției Generale de Sprijin pentru Reforme Structurale a Comisiei Europene

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat la o întâlnire oficială alături de Mario Nava, Director General al Direcției Generale Sprijin pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene (DG REFORM).

În cadrul întâlnirii, au fost stabilite mai multe priorități de colaborare între Ministerul Sănătății și Direcția Generală de Sprijin pentru Reforme Structurale. Acestea vizează, printre altele, programul de Sprijin pentru Reforme Structurale (SRSP) privind reorganizarea sistemului de transfuzii din România sau Furnizarea integrată a serviciilor de asistență medicală și dezvoltarea componentei ambulatorii.

Reamintim faptul că DG REFORM a ajutat la proiectarea caietului de sarcini și evaluarea ofertelor pentru construirea celor trei spitale regionale.

Totodată, în cadrul aceleiași întâlniri, în cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre sprijinul pe care Direcția Generală Sprijin pentru Reforme Structurale l-ar putea oferi Ministerului Sănătății începând cu luna octombrie pentru intervalul 2022 – 2023.