Sănătatea în România Știri

Ministrul Alexandru Rafila prezent la conferința aniversară „Două decenii de solidaritate în sănătate”

Federația „Solidaritata Sanitară” din România, grup sindical ce susține interesele personalului medical din țara noastră, împlinește astăzi 20 de ani de activitate. Printre invitații prezenți la conferința aniversară s-a numărat și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Prezent la conferință, Alexandru Rafila a vorbit public despre importanța asumării unor relații strânse între autorități, populație și profesioniștii din domeniul medical. „Cred că împreună putem să dezvoltăm două zone extrem de importante, cea de respect al autorităților pentru corpul medical, și cea de-a doua, respect al populației pentru corpul medical și pentru ceea ce acesta oferă populației” a precizat ministrul român al Sănătății.

Totodată, Alexandru Rafila a subliniat și importanța creșterii calificării profesionale a angajaților din domeniul medical. „Putem să găsim soluții inteligente, stimulative pentru a vă ajuta în îmbunătățirea calificării profesionale, indiferent de categoria profesională din care faceți parte. Lucrăm intens la o strategie în ceea ce privește resursele umane, avem deja un prim draft al acestei strategii. Când vom fi puțin mai avansați vom discuta cu toți actorii relevanți pentru a avea o strategie cunoscută și înțeleasă și acceptată, astfel încât la sfârșitul câtorva ani să putem să avem un rezultat care să vină în beneficiul pacienților din România” a mai spus Alexandru Rafila.

Federația „Solidaritata Sanitară” din Români este cel mai important grup sindical ce susține interesele personalului medical din țara noastră, iar astăzi a împlinit 20 de ani de activitate sindicală.