Sănătatea în România Știri

Ministrul Alexandru Rafila despre evoluția pandemiei în România: „Vom intra într-o fază de stabilizare”

În cadrul conferinței săptămânale de presă, organizată luni, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut precizări cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19, în țara noastră. Potrivit acestuia, urmează o perioadă de stabilizare a numărului de cazuri.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat faptul că la jumătatea lunii august situația cazurilor de COVID-19 se va stabiliza. „Cred că la jumătatea lui august vom intra într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri, dar, pe de altă parte, sigur, orice activitate, una care indică mai multă mobilitate, aglomeraţie în mijloace de transport în comun. Asta este ciclicitatea acestei infecţii, ne-am obişnuit cu ea. Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susţinută” a precizat Alexandru Rafila.

Totodată, ministrul i-a îndemnat pe români să poarte masca de protecție, mai ales în mijloacele de transport în comun, pentru a evita infectările: „Depinde foarte mult, însă, dacă în septembrie, când începe şcoala, folosim masca, mai ales că se mai şi răcoreşte, în mijloacele de transport în comun, eu cred în continuare că este elementul esenţial pentru ţinerea sub control a pandemiei”.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate de către Ministerul Sănătății peste 5000 de noi infectări.