Sănătatea în România Știri

Ministrul Alexandru Rafila despre evoluția pandemiei în România: „Se va transforma într-o viroză sezonieră!”

Aflat într-o vizită de lucru la Oradea, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații publice cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19 în țara noastră. Acesta a explicat faptul că, un nou val nu va pune probleme deosebite autorităților sanitare.

În ciuda vocilor din lumea medicală care afirmă faptul că de la toamnă ne vom confrunta cu un nou val de infecții generate de virusul SARS-CoV-2, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila vine cu declarații lămuritoare. „Încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe” a precizat Alexandru Rafila.

Sâmbătă, Alexandru Rafila, alături de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a participat la inaugurarea celui mai modern laborator de analize medicale dintr-un spital public din România, cel din cadrul Spitalului Județean de Urgență Oradea. Investiția s-a ridicat la peste 2 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată în cadrul Programului Interreg Ro-Hu 2019-2022.