Sănătatea în România Știri

Ministrul Alexandru Rafila caută soluții pentru a angaja cadre medicale în spitalul pentru copii, construit din donații de către Asociația „Dăruiește Viața”

La sfârșitul săptămânii trecute, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut o vizită de lucru la spitalul ridicat în curtea Spitalului „Marie Curie” din București, în urma donațiilor primite de Asociația „Dăruiește Viața”. Ministrul Rafila a precizat faptul că va face eforturi pentru a asigura resursa umană necesară acestei unități medicale.

Clădirea, construită din donații și sponsorizări de Asociația „Daruiește Viața”, oferă spații și echipamente de cea mai bună calitate, inclusiv servicii de radioterapie, reprezentând și o extindere a actualului spital, care se dovedește insuficient pentru întreaga gamă de servicii medicale de care au nevoie copiii.

Urmează acum ca unitatea medicală să beneficieze și de resursele umane necesare. Ministrul Alexadru Rafila a promis faptul că va sprijini acest demers. „Vom ajuta Spitalul Marie Curie pentru a găsi și a putea angaja resursa umană calificată, de care este absolută nevoie pentru a asigura accesul copiilor la servicii medicale. ” a declarat Alexandru Rafila.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că va face demersuri la Guvernul României pentru modernizarea instituțiilor medicale în care funcționează centre universitare.