Sănătatea în România Știri

Miniștrii Guvernului Cîțu s-au vaccinat. Declarația emoționantă a ministrului de Externe: “Am suferit înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut” (VIDEO)

Miniștrii Guvernului Cîțu au făcut astăzi vaccinul anti-COVID. Rând pe rând, șefii ministerelor s-au lăsat pe mâinile cadrelor medicale, care le-au inoculat prima doză din serul care le va oferi imunitate împotriva noului coronavirus. La final, cu toții au făcut declarații despre gestul lor.

Impresionantă a fost declarația personală a ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Acesta a mărturisit că și-a pierdut mama în luna decembrie, răpusă de o altă boală decât COVID, dar a vorbit despre suferința îndurată pe parcursul întregului an, când faptul că a dorit să o protejeze l-a ținut la distanță.

 „Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID, ci din cauza altei afecțiuni. În toată viața ei profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase și am învățat de la ea și de la cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut și înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut s-o îmbrățișez și s-o sărut”, a mărturisit Bogdan Aurescu.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a vaccinat, acesta arătând că gestul său vine pentru că are încredere în știință.