Eveniment Știri

Ministerul Sănătății: Numărul infectărilor cu tulpina britanică a ajuns, în România, la 136 de cazuri

Ministerul Sănătății a fost informat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că în România au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-Cov-2.

Potrivit datelor raportate Ministerului Sănătății, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în București. Tulpina britanică a fost identificată în nu mai puțin de 20 de județe. Practic, vorbim despre o răspândire în jumătate de țară.

Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”,  se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.