Sănătatea în România Știri

Ministerul Sănătății: Din 16 mai, românii pot solicita administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin anti-COVID-19

Ministerul Sănătății a lansat un anunț public referitor la administrarea dozei a 4-a a vaccinului anti-COVID-19. Având în vedere recomandările venite din partea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Agenției Europene a Medicamentului, începând cu 16 mai, pe baza unei cereri, românii pot solicita administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin anti-COVID-19. Recomandarea specialiștilor europeni vizează vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer/BioNTech.

Cea de-a 4-a doză de vaccin anti-COVID-19, produs de Pfizer/BioNTech și având denumirea comercială Comirnaty, poate fi efectuată persoanelor peste 18 ani, la o distanță de minimum 4 luni de la administrarea dozei a 3-a a serului.

Ministerul Sănătății recomandă efectuarea dozei a 4-a de vaccin în special persoanelor de peste 60 de ani. Vaccinarea se realizează la cerere într-unul din centrele de vaccinare din țară sau în cabinetele medicilor de familie.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital” se arată în comunicarea Ministerului Sănătății.