Eveniment Știri

Ministerul Sănătății anunță sancțiuni în cazul bătrânului care imploră ajutorul pe holurile spitalului din Corabia

După ce ministrul Vlad Voiculescu a trimis o echipă de control la spitalul din Corabia, în urma apariției unor imagini care au revoltat opinia publică, Ministerul Sănătății anunță că ancheta s-a finalizat și sancțiuni.

Reprezentanții DSP Olt, care au descins în control la Spitalul Orășenesc din Corabia, l-au sancționat cu o amendă de 6000 lei medicul de gardă, pentru “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”.

De asemenea, una dintre asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, pentru “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”.

Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească.

Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.