Sănătatea în România Știri

Ministerul Sănătății anunță că vrea să angajeze medici și asistenți pentru cabinetele școlare

Noul an școlar începe cu aceleași probleme vechi în multe zone din țară. Numărul medicilor școlari este insuficient, la fel și al asistentelor din cabinetele școlare.

Potrivit cifrelor oficiale anunțate de Ministerul Sănătății, în prezent sunt, la nivel național,  1302 medici, din care 788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologi, și 3630 de asistenți medicali (3262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) care  asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.

Ministerul Sănătății anunță, printr-un comunicat de presă, că are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

“Până la sfârșitul anului,   Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenți medicali pentru cabinete școlare, 109 posturi medici dentiști, 145 posturi asistenți medicali pentru cabinete stomatologice.

De aceste fonduri vor beneficia  autoritățile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi”,  transmite MS.