Sănătatea în România Știri

Ministerul Familiei a acordat primele vouchere în programul pentru creșterea natalității

Primele 10 vouchere acordate de Ministerul Familiei în programul pentru creșterea natalității au ajuns la beneficiari. Astfel, 10 femei din România cu probleme de fertilitate au fost înscrise oficial în aceast program.

Am înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiectul nostru. Sute de tichete vor fi transmise prin poștă. Întâlnirea cu aceste doamne a fost de emoționantă. Am realizat, încă o dată, cât de important este acest ajutor și că nu a fost în zadar toată lupta pentru a face acest proiect posibil. Procedura de fertilizare in vitro este unica șansă prin care pot deveni mame și pot simți un sentiment unic. Înțeleg perfect toate emoțiile și stările prin care trec aceste cupluri și știu că pentru mulți tineri este chiar o dramă.” susține Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.