Eveniment Știri

Mii de locuri disponibile în platforma de vaccinare, de astăzi. Unde și câte cabinete noi de vaccinare s-au deschis

Începând de astăzi, 73 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna.

Procesul de vaccinare va începe luni, 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Potrivit CNCAV, în noile cabinete se vor putea vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.

“Distribuția celor 73 de fluxuri la nivel național se va face în 24 de județe din țară și în municipiul București, astfel: Arad (5), Argeș (3), Bacău (4), Bihor (3), Bistrița-Năsăud (3), Botoșani (3), Brașov (2), Caraș-Severin (2), Constanța (4), Covasna (1), Dâmbovița (2), Galați (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomița (2), Ilfov (4), Neamț (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timiș (5), Tulcea (1), Vrancea (3) și în municipiul București (5). Acestea funcționează atât în centrele de vaccinare deja existente, cât și în alte locații identificate de către autoritățile locale/județene”,  transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.