Metode de tratament moderne pentru durerile de spate

Cauzele durerilor de spate pot fi multiple. Infiltrațiile epidurale sub ghidaj CT reprezintă o metodă nouă de tratament, care reduce efectele inflamatorii în câteva zile. Această metodă este folosită și de specialiștii Clinicilor Medima.

Această metodă de tratament poate fi utilizată în cazul persoanelor ale căror dureri de spate nu sunt provocate de probleme majore, precum herniile de disc sau discopatiile.

„Este un tratament mai puțin cunoscut în România, destinat tuturor modificărilor inflamatorii de coloană și a modificărilor discale. Este o metodă alternativă, cu multiple avantaje. În general se aplică majoritar bolnavilor la început de patologie, cu un început de hernie de disc sau cu modificări inflamatorii simple, fără discopatie, având o eficiență de peste 98-99% în aceste cazuri. Ea poate fi administrată și pacienților care au și hernii reale de disc, fără a avea o hernie importantă sau bucăți de disc care pot să cadă în canal. Acestea rămân totuși în apanajul medicilor neurochirurgi” a explicat la Medika TV, dr. Florin Drăghia, medic primar radiologie și imagistică medicală, în cadrul Clinicii Medima.

După procedură, pacientul își poate relua activitățile obișnuite.

„Această metodă nu este o metodă care ne determină dureri. Se face o minimă anestezie locală și bolnavul poate veni în mod normal la clinică, iar după maximum jumătate de oră pleacă așa cum a venit. Poate să conducă, poate să facă absolut orice. Eficiența acestei metode este vizibilă din primele ore, ajungând la un maximum în următoarele 3 săptămâni” a explicat dr. Florin Drăghia.

Utilizarea aparatului CT pentru realizarea acestei metode este importantă deoarece oferă precizie în ceea ce privește identificarea zonei unde trebuie injectată substanța care reduce inflamația, cu ajutorul puncțiilor.

„Sunt două metode astfel de infiltrații, cele epidurale, în care puncția se face accesând canalul rahidian și altele care se numesc periforaminale,  fiind mult mai simple de realizat, cu mult mai puține posibile complicații post puncție. Ambele situații bolnavul vine la clinică, se așază pe masa  unde se face examinarea CT, folosim CT-ul pentru că localizarea etiologiei sau a cauzei durerilor este importantă și trebuie făcută foarte strict, de aceea îl folosim. Este important în timpul acestor puncții ca vârful și substanța să fie introduse exact la nivelul care trebuie. Deja 1, 2 milimetri este o distanță destul de mare, de aceea precizia trebuie să fie foarte bună. Substanța trebuie să acționeze local pentru ca efectul să fie cel scontat” a mai spus dr. Florin Drăghia.

Rețeaua de Clinici Medima oferă soluții terapeutice moderne pentru o gamă diversă de afecțiuni.

Categorii: Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea