Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Mesajul unui medic de familie din Sibiu, după o zi încărcată la cabinet: „10 cazuri de gripă, 4 pneumonii și 24 de infecții respiratorii”

Un medic de familie din Sibiu a postat pe rețelele de socializare bilanțul ultimei sale zile de consultații. În ultimele 24 de ore, specialistul, pe numele său Egri Eduard, a diagnosticat 10 pacienți cu gripă, 4 care sufereau de pneumonie și alți 24 de bolnavi cu infecții respirstorii. În mesajul postat, medicul a criticat autoritățile cu privire la măsurile sanitare neadecvate pe care le-au luat.

Trăiască marea eliberare de sub dictatura mdicală!” a început medicul de familie sibian Ergi Eduard mesajul postat pe rețelele de socializare. De asemenea, specialistul a criticat atitudinea bolnavilor care, deși prezintă simptome vizibile de răceaslă, nu își iau măsuri personale de protecție.

Trăiască responsabilii care se duc peste tot bolnavi sau îşi trimit copiii bolnavi în colectivitate! Trăiască responsabilul diagnosticat cu gripa care strănută liniştit pe cei din jur”, a adăugat medicul.

În completarea mesajului, medicul sibian a făcut și o analiză a consultațiilor pe care le-a acordat în ultimele 24 de ore la cabinetul său: „ 50 consultaţii total, 10 cazuri gripă – 7 copii, 3 adulti, 24 infecţii căi respiratorii superioare (unele suspecte gripă) copii , 4 pneumonii – 3 copii 1 adult, 4 bronşite copii , 2 otite – 1 copil 1 adult , 1 laringită copil, 1 viroza cu exantem copil. Restul adulţi şi cronici cu alte probleme. Multe telefoane, ultimul pacient la 23.30” mai spune medicul sibian.