Sfatul specialistului Știri

Mesajul psihiatrului Gabriel Diaconu, după moartea tatălui său: “Orice vaccin e bun! Tatălui meu i-ar fi salvat viața”

Recent, cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu și-a pierdut tatăl pentru totdeauna, răpus de COVID-19. Într-o postare recentă făcută pe Facebook, el sfătuiește populația să se vaccineze, indiferent care e numele vaccinului și în ce laboratoare a fost produs. Medicul spune că, atât timp cât este aprobat, vaccinul e sigur, iar aceasta este singura cale de a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

Am fost vaccinat cu un produs Pfizer. Alți români au primit vaccinul Moderna. Mulți alții primesc ori vor primi vaccinul AstraZeneca. Cui îi pasă până la urmă, câtă vreme toate trei au depășit pragul standard de protecție față de infecția în care au indicație, toate merg și pe varianta Kent și pe cea sud-africană, și oricare oferă un plus semnificativ de imunitate la COVID? Nu știu să existe popor mai nodpăpurist, acu urlă în cor că nu ne vaccinăm, vaccinul e Satana, Dar dacă e musai, eu nu vreau de ăsta, mie să îmi dai de celălalt.  Crede careva că e ca la hotel, e pe stele, saună și masaj?  N-am să pot trece vreodată peste faptul că părinții mei, care au făcut amândoi COVID, amândoi au fost internați, amândoi cu pneumonie, unul rămas, celălalt plecat dintre noi, ar fi beneficiat dramatic de acest vaccin. Lui tata i-ar fi salvat viața, pe mama ar fi scutit-o de suferință. Sunt atâția români în situația asta, și lor le șoptesc ticăloșii la ureche că, uite, cine a trebuit a primit vaccin de ăla bun și ție îți fac de celălalt. Orice vaccin care a trecut prin fazele de testare și e aprobat este suficient de bun. Restul sunt cifre, statistici, probabilități”,  a scris medicul psihiatru.

Mesajul său este unul foarte clar: vaccinarea e singura care ne va scăpa de boală. Medicul psihiatru dă ca exemplu inclusiv membrii familiei sale care au avut deja COVID-19 și care se vor vaccina.

Mesajul meu spre îndoiți este foarte clar: Mergeți la vaccinare. E totuna. Aveți grijă de sănătatea voastră, e net preferabil să vă antrenați imunitatea cu un vaccin, nu prin boală,  Și vă puneți la adăpost de suferință și posibilă moarte. Programați-vă, chiar dacă durează o săptămână sau o lună. Mama mea, chiar dacă a făcut boala, se va vaccina. Copiii mei, între care cel mare și el a trecut prin COVID, se vor vaccina când va fi validată ca fiind sigură vaccinarea și în populația pediatrică. Lăsați imbecilii și postacii de pe internet în plata lor. Unul n-o să vă dea o mână de ajutor în ziua când veți chema ambulanța, unul nu va da un telefon să vă aline durerea.  Eu știu cine e responsabil pentru infectarea părinților mei. Și nu îi pot porta pică. Pentru că înaintea lui a fost altul care i-a dat-o lui, și înaintea lui altul. Astfel se manifestă epidemiile. Epidemiile se termină dacă oamenii capătă imunitate, majoritatea. Vaccinarea trebuie să “ia fața” infectărilor, ca viteză, ca răspândirea să ia sfârșit.  Avem de vaccinat peste 13 milioane de români. Tu ce mai aștepți?”,  a scris medicul psihiatru Gabriel Diaconu.