Sănătatea în România Știri

Mesajul medicilor de sărbători: „Respectarea măsurilor sanitare, mai importantă ca niciodată!”

Românii vor sărbători peste câteva zile Paștele ortodox. Sărbătoarea aduce împreună rude și prieteni. Medicii spun că toți cei care vor să petreacă Paștele în siguranță trebuie să țină cont de măsurile de protecție sanitară.

Având în vedere că perioada care urmează este una extrem de aglomerată, medicii susțin că respectarea măsurilor de protecție sanitară este mai importantă ca niciodată. Aceștia se declară îngrijorați de faptul că după Paște numărul infectărilor ar putea crește din nou.

Sunt îngrijorat de ceea ce se va întâmpla de Paște. Oamenii vor să-și vadă rudele. Vom vedea dacă am făcut ce trebuie undeva între 10 și 15 mai. Pentru că putem petrece cu familia, cu prietenii, dar le putem petrece în siguranță și pentru noi și pentru ceilalți”, a precizat dr. Silvius Negoiță, medic șef secție ATI la Spitalul Elias din București, în direct la Medika TV.

Mai mult decât atât, medicii se întreabă cum vor face față camerele de gardă ale spitalelor valului de pacienți pe care, prin tradiție, Paștele îi aduce la spital. Camerele de gardă s-au transformat în valul 3 al pandemiei în adevărate secții ATI.

„Aceste sărbători erau urmate tradițional în secțiile ATI de un număr mare de pacienți cu simptomatologie digestivă. Acești oameni care oricum erau, cum îi vor primi spitalele de urgență, având în vedere că în camerele de primiri urgențe sunt mulți pacienți cu forme severe de COVID-19?”, a mai precizat dr. Silvius Negoiță, pentru Medika TV.