Haosul creat de pandemia de COVID-19 este generat și de neimplicarea politicienilor în privința gestionării crizei sanitare, sunt de părere specialiștii din domeniul medical. Aceștia se plâng că nu există legi foarte clare prin care să-și poată face meseria și să-i trateze pe bolnavi.
Medicii atrag atenția că nicio instituție precum Președinția sau Parlamentul nu a făcut demersuri pentru ca pandemia să fie gestionată și controlată corespunzător. Aceștia sunt de părere că pandemia trebuie să fie asumată politic.
„Este nevoie de o asumare politică a pandemiei și de o educare a populației. În ceea ce privește asumarea politică, trebuie spus că pandemia este ceva echivalent războiului. Fără arme, fără bombe, dar pune în pericol ființa nației. Și prin urmare, în astfel de situații este nevoie ca întreaga clasă politică ar trebui să iasă și să lupte împotriva pandemiei. Președintele ar trebui să includă pandemia în CSAT, Parlamentul să adopte legi prin care să existe un management mai bun, mai corect al pandemiei”, și-a exprimat opinia dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, la Medika TV.
Mai mult, medicii sunt de părere că ar fi nevoie ca Guvernul să aibă consultări cu toate partidele politice, prin care să se dispună măsuri ferme pentru gestionarea crizei sanitare.
„Ar fi bine să existe un Guvern care să aducă la masă toate partidele politice, pentru ca fiecare să aibă un cuvânt de spus cu privire la gestionarea crizei sanitare. Din nefericire, pandemia a fost lăsată pe umerii miniștrilor, doar pe umerii a câtorva miniștri. Ei au făcut ce au putut să facă, dar trebuie făcut mai mult decât atât”, a mai spus dr. Cătălin Apostolescu.