Sfatul specialistului Știri

Mesajul celebrului infecționist american Anthony Fauci după vaccinarea anti-COVID-19: „Mă simt foarte bine, perfect normal!”

Infecționistul american Anthony Fauci se numără printre cei care s-au vaccinat împotriva bolii infecțioase COVID-19. La câteva zile de la momentul în care s-a imunizat, acesta a transmis un mesaj către toți oamenii, prin care recomandă vaccinarea, astfel încât pandemia să poată fi stopată.

Într-un interviu acordat presei americane, dr. Anthony Fauci a declarat că se simte foarte bine, după ce s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2. Acesta s-a imunizat în direct la televizor, primind serul produs de compania Moderna. „Nu am nicio reacție până acum. Mă simt foarte bine, perfect normal. Mă doare puțin locul înțepăturii, dar este o reacție normală în orice proces de vaccinare. Dacă ne uităm cu atenție la studiile clinice, vom descoperi faptul că atât siguranța acestui vaccin cât și eficiența sa sunt remarcabile” a declarat dr. Anthony Fauci, pentru CNN.

Mai mult expertul american în boli infecțioase a explicat public faptul că nu ar trebui să existe temeri cu privire la siguranța vaccinului, având în vedere faptul că serul este eficient și sigur. „Atât vaccinul Moderna, cât și cel produs de Pfizer au o eficiență ridicată și pot preveni dezvoltarea unei forme grave de boală. Totul a fost făcut foarte atent și responsabil, cu analiza tuturor datelor necesare creării unui vaccin. Viteza cu care vaccinul a fost obținut este o reflexie a avansării tehnologice în privința producerii vaccinurilor. Tocmai de aceea recomand cu încredere tuturor să se vaccineze în momentul în care vaccinul devine disponibil. Doar asa putem învinge pandemia” a declarat dr. Anthony Fauci, pentru CNN.

În România, primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost aduse în prima zi de Crăciun. Campania de vaccinare va debuta pe 27 decembrie.