Sănătatea în România Știri

Mesajele parlamentarilor PSD către cadrele medicale, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Recent s-a sărbătorit Ziua Mondială a Inimii. Cu această ocazie, parlamentarii PSD transmit mesaje de susținere către toate cadrele medicale din România, care au grijă de sănătatea persoanelor diagnosticate cu boli cardiovasculare.

Deputatul PSD Elena Stoica, consideră faptul că această zi are ca scop atenționarea popilației cu privire la creșterea număprului cazurilor de afecțiuni cardiovasculare. „Ziua Mondială a Inimii, aniversată astăzi şi în România, trebuie să fie dedicată tuturor cadrelor medicale care se află în prima linie în combaterea bolilor cardiovasculare şi cerebrovasculare. Este o zi care are drept scop atenţionarea populaţiei cu privire la creşterea îngrijorătoare a numărului afecţiunilor cardiovasculare şi a efectelor devastatoare ale acestora” este mesajul transmis de deputatul PSD.

De asemenea, deputatul Cristina Elena – Dinu consideră faptul că țara noastră are nevoie de programe de prevenire a acestor afecțiuni: „Este important să prevenim cum se cuvine apariţia bolilor cardiovasculare, prin programe pentru depistarea precoce, tratament modern şi urmărirea evoluţiei pacienţilor.”

Bolile cardiovasculare constituie principala cauză de mortalitate la nivel mondial, determinând anual 3,9 milioane de decese în Europa şi peste 1,8 milioane în Uniunea Europeană.