Stil de viață Știri

Meniul sănătos atunci când suntem la birou. Iată ce putem mânca fără să ne punem în pericol organismul

De mâine începe o nouă săptămână de lucru. Pentru a avea spor la serviciu, avem nevoie și de o alimentație corespunzătoare. Dar care sunt alimentele sănătoase pe care le putem mânca la birou. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe rețelele de socializare.

Mulți dintre noi preferă să mănânce la birou sendvișuri gata preparate. Ele însă trebuie alese cu grijă. „La sendvișuri gata preparate alegeți varianta cu cat mai puține sosuri sau maioneze, fără tocături, prăjeli și pane uri. Mergeți pe ingrediente simple de tipul friptură rece, jambon, șuncă, cașcaval, pește afumat. Îndepărtați una dintre feliile de pâine și completați cu legume proaspete” recomandă nutriționistul Mihaela Bilic.

Dacă aveți o pauză de masă mai lungă și puteți ajunge la o catină, iată ce puteți consuma. „La cantină sau delivery optați pentru ciorbă și felul doi, e mai sigur decât felul doi și desert. Carnea sau peștele la grătar sau la cuptor cu legume gătite sau în salată satisfac și apetitul și silueta. Decât pâine, mai bine 2-3 linguri de orez, piure de cartofi sau mămăligă. Atenție la paste și pizza, sunt preparate care conțin multe calorii. Evitați sosurile și prăjelile, iar ciorba degresați-o!” recomandă Mihaela Bilic.